Verrassende Ontmoetingen

Muzikale activiteit

zondag 16 februari 2014: Verrassende Ontmoetingen

Zondag 16 februari speelt harmonieorkest Auletes om 14.30 uur in het Frits Philips muziekgebouw in Eindhoven. Harmonieorkest Auletes, ondervereniging van Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap, bevindt zich de komende maanden in hogere sferen. Het orkest heeft namelijk drie bijzondere concerten op het programma staan die in het teken zullen staan van de opdrachtcompositie van Jeff Hamburg.

“Visions of the Cosmos” is de nieuwe compositie voor harmonieorkest en koor die Jeff Hamburg in opdracht van ESMG Quadrivium geschreven heeft. Jeff Hamburg heeft met dit stuk een link gelegd tussen muziek en wetenschap en daarmee tussen Quadrivium en de Technische Universiteit Eindhoven, waar de leden van de studenten muziekvereniging studeren. Het werk beschrijft de denkwijze van de mensheid over de plaats van de aarde in het heelal. De componist heeft zich hierbij laten inspireren door teksten van beroemde historische wetenschappers, onder andere Aristoteles, Ptolemaeus en Galileo. Auletes werkt tijdens de drie concerten samen met het Brabant Koor, die de koorpartij voor hun rekening nemen. Daarnaast is er voor elk concert een andere concertpartner.

Naast “Visions of the Cosmos” zal Auletes ook “Mars” en “Jupiter” uit The Planets van Gustav Holst en “Urlicht” uit de tweede symfonie van Gustav Mahler gespeeld. Alle werken hebben te maken met de ‘hogere sferen’: ze gaan van de hemel, via het zonnestelsel naar de Kosmos.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ben van Lier

Commissaris Auletes ESMG Quadrivium

auletes@esmgquadrivium.nl

Onderverenigingen:Auletes
Website voor meer info:http://www.verrassendeontmoetingen.nl/