Concert Ensuite & Sambuca

Muzikale activiteit

zaterdag 29 maart 2014: Concert Ensuite & Sambuca

Zoals gebruikelijk verzorgen de orkesten van Quadrivium elk jaar een voorjaarsconcert. Dit jaar zullen op 29 maart twee onderverenigingen van ons muziek gezelschap zich op een bijzondere presenteren. Het symfonieorkest Ensuite en het blokfluitensemble Sambuca neemt het publiek namelijk op een muzikale reis mee waarin de toonaangevende landen in de muziekwereld worden aangedaan.

Er zullen onder andere stukken worden opgevoerd van Beethoven (Duitsland), J. Strauss (Oostenrijk) en Bartok (Hongarije) . Ook ons eigen land wordt niet overgeslagen. Van de Nederlandse componist Julius Röntgen zal Ensuite een aantal oud Nederlandse dansen ten gehore brengen.

De muziekvereniging Quadrivium zorgt altijd voor optredens met iets speciaals. Een blokfluitensemble is op zich zelf als speciaal, maar tijdens dit concert zullen het symfonieorkest en het blokfluitensemble samen een aantal stukken spelen.  Deze unieke combinatie levert een speciale klank en hartstikke mooie muziek op!

Het optreden zal om 20.00 uur beginnen in het de Blauwe Zaal op het universiteitsterrein van de Technische Universiteit Eindhoven. De Blauwe Zaal bevindt zich in het Auditorium. Kaarten zijn bij de deur op te halen of van te voren te bestellen via de website: studentenmuziek.nl. Studententarief is €2,50 en voor  €7,50 niet-studenten.

Programma:

Ensuite:

-        Ludwig von Beethoven – Ouverture Corolian

-        Johann Strauss junior – Annenpolka

-        Julius Röntgen – Oud Nederlandse dansen

-        John Williams - Harry Potter

-        Bella Bartok – Tanzen aus Siebelungen

 

Sambuca:

-        Div. comp. – Afrikaanse Suite

-        William Byrd – Madrigaal

-        Traditioneel Spaans Drinklied

-        Paul Desmons/Brubeck Quartet – Take 5

 

Ensuite en Sambuca:

-        Giovanni Sammartini – Concerto in F major

-        Antonio Vivaldi  L'estro Armonico

-        Tiburtio Massaino – Canzon Trigesimaquinta à 16

 

 

 

Begintijd:20:00 uur
Eindtijd:22:00 uur

Foto's